Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

İnsanlığın Devamı Enstitüsü


İnternet'te dolaşırken adını "İnsanlığın Devamı Enstitüsü" diye Türkçeye çevirebileceğim "Institute for Human Continuity" adlı siteye denk gelebilirsiniz (veya daha büyük bir olasılıkla bir arkadaşınız tarafından oraya yönlendirilebilirsiniz). Site tamamen insanları 2012 yılında dünyayı bekleyen felakete hazırlama ana teması üzerine kurulmuş; çünkü bu tarihte insan soyunun tükenme tehlikesi varmış. Bu tehlikeye karşı Antartikada bir yer altı şehri kuruluyormuş ve site üzerinden kayıt olan herkese, kurayla bu şehire yerleştirilme şansı veriyorlarmış. İnsanlığın soyunun tükenme tehlikesi, Gezegen X diye adlandırılan bir gezegenin dünyayı sıyırarak geçecek olmasından kaynaklanıyormuş. IHC çalışanlarının hepsi Dr. unvanlı kişiler ve 30 yıldır bu olaya hazırlanıyorlarmış. Etkileyici, ürkütücü, ve de ...

SAHTE!

Her sayfanın sol altında küçücük harflerle yazılmış "© 2009 Sony Pictures" yazısı dikkat çekiyor. Sony'nin sinema filmi üreten kısmıyla, IHC'nin ne gibi bir ilgisi olabilir? Yanıt basit: Sony, bu site ve sahte içeriğiyle 2009 Kasım ayında gösterime girmesi beklenen, yönetmenliğini Roland Emmerich'in yaptığı 2012 adlı filmi pazarlamaya çalışıyor. Yani IHC diye bir kurum yok ve de site içeriği tamamen uydurma.

Şimdiye kadar benzerliği faketmediyseniz ben yazayım: Gezegen X dedikleri bizim Marduk'tan başkası değil. Serdar Turgut ve Engin Ardıç tarafından Türkiye'nin de yıllardır bilgilendirildiği (?!), geçişi dünyada felaketlere yol açacak gezegen yani.

Not: Bu konu hakkında ileride başka yazılar yazmayı da planlıyoruz. Yazıları kaçırmamak için RSS ile takip sistemini kullanabilirsiniz.