Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

Hamile Kalmanın Kolay Yolu

Hamile kalmanın en kolay yolu tek seferlik cinsel ilişkidir. Böyle hamile kalan kadınlar gerçekten de var. Hayatlarının ilk cinsel ilişkilerini yaşadıkları anda hamile kalırlar. Bazı kadınlar ise bu eylemi tekrar tekrar uygulamalarına, hatta değişik erkekleri bu eyleme ortak etmelerine rağmen bir türlü hamile kalamazlar. Eğer kadın hamile kalmak istiyorsa, bu hayatında büyük bir takıntı haline gelir ve akla gelebilecek her türlü yolu denemeye çalışır.

Bugün Hürriyet'te gördüğüm bir haber, başlığının ima ettiğinin tersine, kolay yoldan hamile kalamayan kadınlara yönelik yazılmış. Öneriler, tahmin edilebileceği gibi, değişik kaynaklardan toparlanıp, doğruluğu kontrol edilmeden bir araya getirilmiş.

Belki şaşırtıcı ama uyuduğunuz odadaki ışığın doğurganlık üzerinde etkisi var. Yapılan araştırmalar ışık açık yatanların, kapalı yatanlara oranla hamile kalma şansının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle hamile kalmak istediğiniz dönemde birkaç gün ışıklar açık yatmanız gerekebilir.
Bana gerçekten de şaşırtıcı geldi; çünkü aramama rağmen böyle bir araştırmanın varlığına rastlayamadım. Eğer bu doğru olsaydı, şehirde yaşayanların doğurganlığının, köyde yaşayanlara göre daha yüksek olması gerekmez miydi? Aydınlatmanın en yüksek seviyede olduğu şehirlerde yaşayan kadınlar, gecenin zifiri karanlık olduğu köylere göre daha şanlı olmalıydılar. Ama durum pek de öyle görünmüyor. Dünyada en yüksek doğurganlık oranı, en fakir ve dolayısıyla da en az ışıklandırılmış ülkelerinde nedense.
Spermler 24 saate kadar canlı kalabilir. Bu nedenle aynı gün içinde birden fazla cinsel ilişkiye girmeye çalışın.
Tamamen yanlış! Spermler 4-5 güne kadar canlı kalabilirler ve de cinsel ilişki sayısı değil, zamanlama önemlidir. En iyi zaman 28 günlük periyodu olan menstrüasyon döngüsünün 11. ile 17. günleri arasındadır. Bunu sebebi, yumurtlamanın 14. gün civarında gerçekleşmesidir. Yumurta yaklaşık 24 saat döllenebilir durumdadır. Daha sonraki cinsel ilişkilerin hamileliğe bir katkısı yoktur (ama başka yararları olabilir).
Kafein hamile kalma şansınızı azaltıyor fakat kafeinin sadece kahvede olduğunu düşünerek kahveyi kesmek yeterli değil. Örneğin diyet kolada 18mg kafein bulunurken, sütlü çikolatada 30mg kafein bulunuyor.
Modern dünyanın günah keçilerinden olan kafein, burada da haksız yere suçlanmış. Bu da tamamen yanlış. Ayrıca, diğer bir kafein kaynağından hiç bahsedilmemiş: Çay. Hele kafeinsiz kahve için demek hiç akıllarına bile gelmemiş.

Adet görmeden iki gün önce cinsel ilişkiye girebilirsiniz.
İstediğiniz zaman cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Yalnız, adetten iki gün öncesi hamile kalmak için ideal bir zaman değil.

Hamile kalmak sanıldığı kadar kolay değildir ...
O zaman yazının başlığını değiştirin de insanlanlar yanılmasınlar.