Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

Türk Noel'i

Türkiye, nüfusun çoğunluğunun müslüman olduğu bir ülke. Gene de noel zamanı ülkemizde de uluslararası hıristiyan tüketim çılgınlığınının izlerini görmek mümkün. Herkes istediği şeyi kutlamakta özgür elbette. Benim asıl dikkat çekmek istediğim konu ise bazı yanlış inanışlar:

  1. Noel zamanı 31 Aralık'tır ve İsa'nın doğumunu temsil eder
    Noel'in İsa'nın doğumunu temsil ettiği doğrudur; ama noel zamanının 31 Aralık olduğuna kocaman bir HAYIR diyebilirim! Noel, Batı ülkelerinde 24 veya 25 Aralık'ta kutlanır. Ermeni ve Rus Ortodokslar ise sırasıyla 6 ve 7 Ocak günü kutlarlar. Yani kimse 31 Aralık'ı İsa'nin doğum günü olarak kutlamıyor bu dünyada. 31 Aralık'ın tek önemi, yılın son günü olmasıdır.

  2. Yılbaşında geleneksel olarak hindi yenir
    Yemekli yılbaşı programı olan otellerin ve lokantaların reklamlarında kızarmış hindi fotoğraflarını ve alışveriş merkezlerindeki noel babaları gördükçe, cahilliğin boyutlarına gülmekten kendimi alamıyorum. Bunun iki sebebi var. Birincisi, noelin o sırada geçip gitmiş olması. Yukarıda da yazdığım gibi, Batı Ülkelerini referans olarak alırsak, noel o sırada 1 hafta önce kutlanmış olacak. İkincisi ise, benim bildiğim hiçbir ülkede yılbaşı yemeğinde hindi yenmemesi. Sanırım bizim taklitçi entellerimiz, noel ve yılbaşını karıştırmışlar ve geleneksel İngiliz Noel Yemeğini yılbaşı yemeği yapmışlar. Bir de bunu bir hafta gecikmeyle uygulamaya koymuşlar. Olmuş size Türk Noel'i.