Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

Kadın Göğüslerine Bakmak Yaşam Uzatıyor

Gazetelerde, hem de Türkiye'nın en çok satan gazetlerinde gördüğünüz haberlerin ne kadar güvenilir olduğuna dair çok güzel bir örnek vermiş Hürriyet bugün. Bu kareye bak uzun yaşa! başlıklı haber, bize son yılların en ilginç bilimsel verileriyle ilgili bilgi veriyor:

ALMANYA’DA yapılan bir araştırmada son yılların en ilginç bilimsel verilerinden birine ulaşıldı. New England Journal of Medicine ve Weekly World News’te yayınlanan araştırmaya katılan 200 erkek iki gruba ayrıldı. Çoğunluğu 40 yaş üzeri olan erkeklerin yarısından günde 10 dakika kadın göğüslerinin fotoğraflarına bakması istendi.

Araştırma sonunda bu gruptaki erkeklerin kalp krizi riski ve tansiyon riskinin diğer gruba oranla 3 kat azaldığı görüldü. Uzmanlara göre fotoğrafa bakınca duyulan “cinsel heyecan” kalp damarlarındaki kanın daha hızlı akmasına neden oluyor. Bu da damarları genişletiyor. Araştırmayı yürüten doktor Karen Weatherby, “Bu sonuç, günde 30 dakika egzersiz yapmakla aynı yararı sağlıyor, Bu da erkeğin ömrünü 5 yıl uzatır” diye konuştu.
Bu haberde Hürriyet'e yakıştıramadığım önemli bir şey var. Hayır, göğüslerin çıplak olup olmaması gerektiğine dair bilgi verilmemiş olması değil; ya da asparagas (uydurma) habercilik değil (Hürriyet bunun örneklerini çok verdi). Hürriyet'e asıl yakıştıramadığım, haberlerini kendilerinin uydurmamış olması. Bu uydurma haber yıllardır İnternet'te dolaşıp duruyordu zaten!

Uydurma haber olduğuna inanmıyor musunuz? New England Journal of Medicine sitesine gidip arayın bakalım bulabilecek misiniz bu araştırmayla ilgili herhangi bir bilgiyi?