Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

Merkez Bankasına Açık Mektup

"Domuz gribine Merkez Bankası müdahelesi" başlıklı bir yazı ilişti gözüme Hürriyet'te bugün. Başlıktaki "müdahele" sözcüğünün aslında "müdahale" şeklinde yazılması gerektiğini görmezden gelerek nasıl bir müdahaleden bahsedildiğini anlamak için ilk birkaç paragrafını okudum.

Domuz gribin yayılmasını önlemek amacıyla Merkez Bankası paraları düzenli olarak bakteri kontrolünden geçirecek. Gerekli görürse imha edecek.
... Domuz gribinin üzerinde çok fazla bakteri barındıran paralar yoluyla elden ele yayılması riski de gündeme gelirken, Merkez Bankası da bu yönde harekete geçti.
Eğer bu haber doğruysa ve Merkez Bankasının bizi domuz gribine karşı korumak için böyle bir planı gerçekten varsa, vatandaşlık görevimi yerine getirip ülke ekonomisine katkıda bulunmanın zamanı gelmiş demektir:

Sevgili Merkez Bankası yetkilileri!

Biliyorum, sizler de gribi antibiyotikle tedavi etmeye çalışan bir toplumun evlatlarısınız. Buna rağmen ülke ekonomisini ilgilendiren konularda karar verirken "sokaktaki adam"dan daha bilgili olduğunuz düşünülür. Domuz gribi konusunda pek de bilgili olmadığınızı gördüğüm için sizi uyarmak ve ülke ekonomisinin boşuna zarara sokulmasını engellemek amacıyla aşağıdaki hatırlatmayı yapmayı bir borç bilirim.

Domuz gribi, bütün diğer gripler gibi, viral bir hastalıktır; yani hastalık nedeni virüslerdir. Bu yüzden de paralarda bakteri kontrolü yapmak, domuz gribinin yayılmasını engelleyemez.

Lütfen bu uyarıyı Merkez Bankası içinde ulaşabildiğiniz kadar çok sayıda arkadaşınıza iletin.
Antifriz