Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

Moğol Kızlara Türk Damatlar

Moğolistan'dan önümüzdeki günlerde bir heyet gelecek. Ama ellerindeki dosyada hayli ilginç bir 'ticari istek' var. 6 kadına sadece bir erkek düştüğü Moğolistan, hızla azalan nüfusuna çözüm için 20 bin Türk erkeği istiyor.
...
Rusya'nın egemenliğinde geçen yıllar boyunca işi, gücü olmayan müslüman Moğol erkeklerinin büyük bölümü alkolün pençesine düşmüş. Moğolistan'da erkek nüfus azalıyor. 6 kadına bir erkek düşüyor.
"Cengiz Han'ın kızlarına 20 bin Türk damat", Jale Özgentürk, Referans

Yukarıdaki alıntı Referans gazetesinin bugünkü en çok okunan haberinden. Bu haberin Türk erkeklerinin dikkatini çektiği belli oluyor. Anlaşılan konu kadın olunca, çıplak olmaları gerekmiyor mutlaka. Yalnız, Moğolistan'a gidip 6 kadınla evlenmek isteyenlere kötü haberim var: Yazar Jale Özgentürk 6 kadına bir erkek düştüğünü uydurmuş. Moğolistan İstatistik Ofisi'nin verilerine göre ülkede her 100 kadına 95 erkek düşüyor. Yani oran diğer birçok ülkedekinden çok da farklı değil (Türkiye'de her 100 kadına 102 erkek düşüyor).

Tek uydurulan kadın/erkek oranı değil. Yazıda sayısı azalanların "müslüman Moğol erkekleri" olduğu bilgisi var. Ülke nüfusunun sadece %4'ü müslüman olduğuna göre, nasıl oluyor da bütün ülkedeki erkeklerin sayısı bu kadar azalıyor?

Bir de, alkolün pençesine düşmenin erkek nüfusu nasıl azaltabileceğini anlamış değilim. Alkolik erkeklerin Y-kromozomlu spermleri kafayı bulduğu için X-kromozomlarının yolu mu açılıyor demek istiyorlar acaba?

Radikal gazetesi de Türkleri bekleyen gelinlerden etkilenmiş olacak ki aynı haberi kendi sayfalarına da taşımış.

Not 1: Eğer gerçekten Moğolistan'da 6 kadına bir erkek düşüyor olsaydı, toplam 3 milyon nüfusta 428.571 erkek, 2.571.429 kadın olurdu. Sadece 20.000 erkek ithal ederek bu oran 6'ya 1 yerine, ancak 5,73 kadına 1 erkek olarak iyileştirilebilirdi.

Not 2: Aynı haberi Hürriyet gazetesi de sitesinde yayımlamış.