Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

Severim de Döverim de

Ben Türkiye'deki kadar cep telefonu konusunda gösteriş düşkünü insani başka hiçbir ülkede görmedim. Türkiye'de daha alt yapısı bile hazır değilken, sırf gösteriş için telefon alanlar var (örneğin 3G gelmeden gelen iPhone 3G gibi). Kredi kartı borcu var, evine haciz gelecek ama 5-6 ayda bir telefon değiştirmesi gerekiyor nedense bazı insanların. Kısacası seyyar bir gösteriş aracı olan cep telefonu, Türkiye'de çok seviliyor. Cep telefonlarının asıl amacı olan iletişimi sağlayan baz istasyonlarından ise nefret ediliyor.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir binanın çatısına "su deposu" diye konulan platformun içinden baz istasyonunun çıkması mahallelinin tepkisine sebep oldu. Karlıtepe mahallesi sakinleri baz istasyonuna zarar verdi.
Benim bu insanlara uygulaması çok basit bir önerim var: Eğer baz istasyonu istemiyorsanız, cep telefonu kullanmayın. Cep telefonu kullanıldığı sürece elbette şehrin her yerine baz istasyonları kurulacak. Bu durum, bir mantıcıya gidip bayıla bayıla tereyağlı bir mantı yedikten sonra mantıcıyı sağlığımıza zarar verdi diye dövmeye benzemiyor mu? Mantı yiyen yoksa mantıcı da yoktur. Cep telefonu kullanan yoksa baz istasyonu da yoktur ...