Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

Güneş Tutulması

Vatan gazetesi, 22 Temmuz'daki tam güneş tutulması ile ilgili "Dev güneş tutulması endişe veriyor" başlıklı bir haber yazmış. Merak edip kime endişe veriyor diye baktım. Konuyla ilgili hiçbir astronoma (bilim insanı) danışılmamışken, astrologların (sahte bilim insanı) görüşlerine yer verilmiş. Endişelenen de onlarmış. Hintli bir astrolog döktürmüş:

Bu olay kainat için son derece tehlikeli bir an olacak, çünkü yıldızların efendisi Güneş hasta ise dünyayı çok tehlikeli gelişmeler bekliyor demektir.
Güneş yıldızların efendisi mi? Ne zamandan beri orta büyüklükteki bir yıldız diğerlerinin efendisi oldu? Ayrıca güneş niye hasta olsun? Televizyonla arana örneğin eşin girip görüntüyü kapatınca, televizyon bozulmuş mu oluyor?

Ek bilgi: Cumhuriyet gazetesinde de kelimesi kelimesine aynı haber var; sadece başlık değişik: Güneş tutulacak, dünya karışacak

Güncelleme (23 Temmuz 2009): Görüldüğü kadarıyla astrologlar gene yanıldılar. Doğal afetler olmadı, ayaklanmalar yaşanmadı, savaşlar çıkmadı ... Kısacası, dünya hala daha eski dünya.