Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

Bir Millet Uyuyor - CERN Deneyi ve Okuyucu Yorumları

CERN deneyleriyle ilgili Hürriyet, Milliyet ve Zaman gazetelerinden derlediğim bazı okuyucu yorumlarına yanıt vermek istedim. Yorumcuların yazma ve mantık yürütme yetenekleri ne yazık ki oldukça kısıtlı. O yüzden yanıtlarım bu yorumcu grubunun anlayacağı şekilde sade olacak.

bugün 9.ayın 10 ve işte dünyanın sonu için geri sayım başladı 10.09.08
Yani kıyamet 02.01.00'da mı kopacak? Önce geçmişe bir yolculuk yapmamız gerekecek sanırım.
Kuresel isinma, nukleer silahlar derken gelecek yok olmak uzere ama bu cok degerli bilim adamlari gelecek yerine gecmisle ugrasmaya devam ediyor! Allah akil versin baska ne denir!
Allah akıl verdiği için insanlık tarihinin en büyük makinasını yapmış olabilirler mi acaba? Başka ne mi denir? "Allah bana da akıl versin" diyebilirsin.
En iyi yakinlarinizla vedalasin cunku Dunyanin olusumunu anlamak icin dunyanin sonunu getiriyorlar
Evet haklısın. Bu sadist bilim adamları dünyanın nasıl oluştuğunu anlayıp, ardın da hemen ölme zevki için bu işlere kalkışıyorlar.
Hiç bir tehlikesi yoksa neden yerin 100mt.altında yapılıyor.
Metrolar çok tehlikelidir mi demek istiyorsun?
bu deneyi merak edenler Dan Brown'un Melekler Ve Şeytanlar kitabını mutlaka okusun. orada durumu çok daha iyi anlayacaksınız.
Okusunlar da bu yazıya konu olan yorumlar gibi yorumlar mı yazsınlar? Bence eğlenceli olurdu; ama deney hakkında hiçbir şey öğrenemezlerdi. Çünkü bahsettiğin kitap bir roman. Türkleri anlamak için Geceyarısı Ekspresi filmini de izlesinler mi?
yahu bırakın bu dünyayı bukadar kurcalamayı bozucaksınız en sonunda bizimde başımızı yiyiceksiniz size ne 15 milyon yıl evvelden allah aşkına bırakın da tarih tarih gibi kalsın
Bak biz Türkler böyle şeyleri hiç kurcalıyor muyuz di mi?
Bence bu patlama dünyanın kaderini değiştircek ışınlamayı bulucaklar göreceksiniz .... tam patlama günü yazdım mesajımı
Işın teorinle bizi aydınlattığın için teşekkürler. Aslında CERN'de çalışacak insanmışsın ama bu gazete yorumları köşelerinde harcanıyorsun gibime geliyor. Bu arada, belki hayal kırıklığına uğrayacaksın ama patlama diye bir şey yok.
bu deneyi yaparken kime sordular acaba
bu insanlar dünyayı evlerinin arka bahçesi gibi kullanamazlar
CERN'e parasal destek veren ülkelere sordular elbette. Bilim insanlarının evlerinin arka bahçelerinde böyle deneyler yaptıklarını pek sanmıyorum. Birçoğu arka bahçesi olacak bir ev alabilecek kadar zengin değiller zaten.
okuduklarıma göre bu bir kara delik oluşturabilir miş
Okumadıklarına göre ise, olsa bile bunlar tehlikeli değilmiş.
Ama deney sırasında güneş sıcaklığının 100 katı gibi bi sıcaklığa ulaşılcağı söyleniyor bu beni korkutuyor açıkcası...
O zaman güneş sıcaklığının 100 katı değil de, 100 000 katına ulaşılacağını söylemeyelim en iyisi.
yapılan herşey saçma.. türkiye böyle bi bilime girecekse girmesin daha iyi.... TEŞEKÜR EDERİM
Gönlün rahat olsun. Türkiye böyle bilim milim işine girmeye pek hevesli değil zaten. Sen en iyisi git bir kurbana gir.... RİCA EDERİM.
Bu deney sonucu,kısa sürede çok yağış yağacağını,ve ani yağışlardan sel olacağını,ilerki mevsimlerde ve yıllardada çok kuraklık olacağını düşünüyorum.
Neyse ki düşünce gücüyle bunları yapmayı başaramayacaksın.