Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

Avrupalı Irkçı Saçmalıkları

Türk Milli Futbol Takımi'nin Avrupa Kupası'ndaki başarıları bazı Avrupalı ırkçıları nedense ürkütmüş ve saçmalamalarına sebep olmuş. Bu saçmalıklar aslında "deli zırvası"; ama bu "delilerin" sayısı Avrupa'da her geçen gün artıyor gibi.

Kuzey Birliği Varese Gençlik Kolu Başkanı Marco Pinti: "Avrupa dışından bir ülke bu şampiyonaya katılıyorsa Uganda’nın da katılma hakkı doğar."
Marco'ya önerim bir harita bulup biraz incelemesi. Özellikle de AB üyesi Kıbrıs'ın nerede olduğuna bir bakması gerekiyor. Beyni henüz gelişme dönemindeki bu İtalyan gence yardımcı olabilirim biraz. Önce harita:

Sonra da bazı yararlı bilgiler:

Kıbrıs - Brüksel: 2900 Km
Istanbul - Brüksel: 2175 Km
Ankara - Brüksel: 2500 Km

Marco için son söz: Marco gibi cahiller partileri adına konuşup gazetelere çıkabiliyorlarsa, Uganda'lılar Avrupa Parlemantosunda milletvekili olabilirler.
Novara Belediye Başkan Massimo Giordano: "Türkiye ne siyasette ne futbolda hiçbir yere gidemez. Çünkü Avrupalı değil."
"Avrupa'nın hasta adamı" ilan edilen İtalya'dan bir belediye başkanı konuşuyor şimdi de (The Economist: The Real Sick Man of Europe - Avrupa'nın gerçek hasta adamı). İtalya'nın çeyrek finalde elendiğinini ve Türkiye'nın yarı finale çıktığını bilmeyecek kadar da cahil birisi.



Massimo için son söz: Türkiye siyasette de futbolda da İtalya'dan daha iyi durumda şu anda. Yani onun tanımına göre Türkiye İtalya'dan daha çok Avrupalı oluyor.
Avusturyalı aşırı sağcı Jörg Haider:"Şampiyon olsalar da Türkiye ve Rusya Avrupa ülkesi değiller."
Jörg'e önerim öncelikle Marco için yazdıklarımı okuması (Jörg'ün, Marco'nun tersine, beyin gelişme dönemini bitirmiş biri olmasına rağmen böyle konuşması hiç umut verici değil elbette).

Aslında Jörg, ırkçı dünyanın tanınmış simalarından biri. Ona göre sadece Türkiye ve Rusya değil, Avusturya bile Avrupalı değil. Avusturya'nın AB'den çıkması için çalışmalarıyla da ünlü. İşte onu ünlü yapan bazı çalışmaları (?!):
  • Avusturya'da "AB'ye hayır" imzaları topladı (işe yaramadı)
  • Kaddafi'yle buluşup Avrupa'nın geleceğini tartıştı (Avrupa'ya bir katkısı olmadı)
  • Saddam'la buluşup Avrupa'nın geleceğini tartıştı (Avrupa'ya bir katkısı olmadı)
  • Nazilerin onurlu insanlar olduklarını söyledi
  • Zencilerin aşağılık olduğunu söyledi
  • Avusturya'da sadece Avusturya'da doğanların yaşaması gerektiğini söyledi (Nazi subayı babasının köklerinin nereye dayandığını açıklayamadı)
  • Avusturya'da doğmuş Slovenlerin yaşadığı özerk bir bölgeyi tanımadığını açıkladı (mahkeme zorla tanıttı)
  • Türkiye'nın AB'ye girmesi gerektiğini söyledi (sonra vazgeçti)
  • ... ve diğer bir sürü tutarsız deli zırvası

Jörg için son söz: Fikir özgürlüğü sadece aklı başında olan insanlar için değildir elbette!