Beynin Donma Noktasını Düşürür, Düşünceyi ve Mantığı Canlı Tutar

2012 ve Marduk: Sorular ve Yanıtlar

2012 yılının özelliği nedir?

2012 yılı artık bir yıldır; yanı o yıl şubat ayı 29 gün çekecek. 29 Şubat'ta doğacak olanlara şimdiden geçmiş olsun diyelim; çünkü doğum günlerini her dört yılda bir kutlayabilecekler ancak.

Ama herkes 2012 yılında kıyamet kopacak diyor?

Ha evet, bir de öyle söylentiler var.

2012'de gerçekten kıyamet kopacak mı?

Hayır!

Peki niye öyle söylüyorlar o zaman?

Biraz daha detaya girelim:

Bazıları 21 Aralık 2012'nin Maya uzun hesap takviminin son günü olduğunu ve bunun kıyameti getireceğini iddia ediyorlar. Kıyamet sebebi olarak Dünya'nın çok yakından geçeceği söylenen Nibiru gezegeninin gösterilmesinin yanında (ki Sümerler bunu biliyorlarmış deniyor) birçok başka neden daha öne sürülüyor; gezegenlerin aynı hizaya gelmesi, asteroid veya kuyruklu yıldız çarpması, güneşteki patlamalar, kutupların yer değiştirecek olması...

Bunların hepsini Mayalar mı söylemiş?

Hayır. Ne Mayalar ne de Sümerler 2012'de kıyamet kopacağını söylemişler. Bütün bunlar modern kehanetler sadece.

Maya takvimi 2012'de gerçekten de bitiyor mu?

Bunu kimse tam olarak bilmiyor. Maya yazıtlarında 2012'den sonraki tarihlere de göndermeler var. Bu yüzden de takvimin bitmediği, daha devam ettiği kabul ediliyor.

Ya takvim gerçekten bitiyorsa?

Ya benim saatli maarif takvimim de bu yıl sonunda bitiyorsa?

Mayalar astronomide çok ilerilermiş?

Tarihte hiçbir uygarlık astronomide bizim şu anda olduğumuz kadar ileri değildi. Olsa olsa astrolojide biraz ileri olmuş olabilirler.

Ya Sümerler? Nibiru diye bir gezegen keşfetmişler deniyor.

Bu doğru. Nibiru'yu astronomiyle ilgilenen hemen hemen her topluluk keşfetmiş; çünkü Nibiru çıplak gözle de görülebilen Jüpiter gezegeninden başkası değil.

Nibiru 3600 yılda bir Dünya'nın yakınından geçmiyor mu?

Geçmiyor! Nibiru'nun Jüpiter olmadığını, farklı bir gezegen olduğunu ve yörünge süresinin 3600 yıl olduğunu iddia eden İsrail'li yazar Zecheria Sitchin'dir. Sitchin aynı zamanda Nibiru'nun Anunnakilerin evi olduğunu, bu yaratıkların 450 bin yıl önce altın aramak için dünyaya geldiklerini ve kendilerine kölelik yapsın diye şimdiki insanları genetik mühendisliği sonucu yarattıklarını da öne sürüyor.

Bunların Marduk'la bir ilişkisi var mı?

Hem de çok. Nibiru'yu Marduk olarak adlandırmak, Türk insanının bu kehanetlere en büyük katkısını temsil ediyor.

Nibiru ve Marduk aynı mı yani?

Aynı! Yani hemen hemen. Marduk iddiaları Burak Eldem'e ait. Eldem'in "2012: Marduk'la Randevu" adlı kitabı Nibiru ve Maya takvimi üzerine kurulu. Eldem'e göre Marduk (yani Nibiru) 3601 yılda bir Dünya'yı ziyaret ediyor. Bu hesapla da bir sonraki ziyaretini 23 Aralık 2012 olarak tarihlendiriyor.

Az önce tarih olarak 21 Aralık demiştin?

Burak Eldem dışındakiler 21 Aralık'ın Maya takviminin sonu olduğu konusunda hemfikirler. Herkesin kendine göre "çok tutarlı"(?) kanıtları var. Bu durumda inanmamız gereken şey: Önce 21 Aralık'ta tarihin sonu, iki gün sonra ise Marduk gelecek.

Burak Eldem'i destekleyenler varmış?

Her saçma fikrin bir takipçisi bulunur. Köşe yazarları Engin Ardıç ve Serdar Turgut bu fikrin Türkiye'deki en önemli destekçileri. Hatta bir bilim adamımız çıkıp şöyle dedi:

2012 yılında dünya üzerindeki insanların yarısı, 2016'da ise 4'te 3'ü yok olacak. ABD bunu biliyor ve açıklamıyor. Halkta panik yaratmak istemiyorlar.
Hangi bilim adamı dedi bunu?

Moda biliminin öncülerinden olan Cemil İpekçi.